top of page
DSC06977.JPG
Anchor 1

Drømmer du også om, at gøre dine elever mere modige på at skabe forandring og tage ansvar
i forhold til klima- og miljøkrisen?

DSC06949.JPG
Hjemmeside grafik-4.png

Vi vil tage de danske folkeskole-, efterskole- og gymnasieelever med på Skraldejagt, og gøre dem mere opmærksomme på skrald som problematik, samt at styrke deres handlekraft i forbindelse med FNs Verdensmål 12

 

En workshop starter typisk ud med icebreakers, der er sammensat til at gøre eleverne nærværende, samt sætte deres konkurrence- og holdånd i spil. Dernæst bliver eleverne delt op i hold af 'skraldepirat-besætninger', og sendt ud på Skraldejagt.

 

Her vil de konkurrere i en række forskellige skraldediscipliner, der på forskellig vis vil udfordre dem til at samle og bearbejde skrald i deres lokalområde. I løbet af konkurrencen vil eleverne kæmpe om hvilken skraldepirat-besætning, der kan samle flest point og vinde dagens præmie. På denne mission vil de konkurrere i alt fra hvem der først kan finde en af de hemmelige skraldeskatte, bygge skraldeskulpturer, udfylde skraldebingoplader og meget mere.

 

Dernæst tager vi eleverne tilbage ind i klasselokalet til en skraldeærkæologisk dialog om deres skralde-fund ved hjælp at en interaktiv præsentation. Denne dialog er sammensat til underbygge og grave dybere ned i de oplevelser eleverne har haft i løbet af skraldejagten. Hvilket skrald har de fundet, og hvilke historier ligger mon bag disse fund? Dette ender ofte ud i en utroligt spændende diskussion om hvad vi som skralde-arkæologer kan forstå og fortælle om både vores lokalområde, medmennesker og de klima- og miljøudfordringer vi står overfor som samfund. I forlængelse heraf vil aktivist og medstifter af Skraldejagt, Rasmus Holm, dele hans personlige rejse som ung aktivist, og hvorfor det er så sindssygt afgørende, at man som ung tør stikke ud, være sårbare, lave fejl og gå forrest i den proces.

 

Dagen er designet til at give eleverne en kontekst, hvor de kan bygge bro imellem deres eget liv og de store, globale og abstrakte klima- og miljøudfordringer, som vi står overfor som samfund. Dette opnås ved at give eleverne en konkret og sjov oplevelse, der påkræver, at de bruger sig selv, en bred tværfaglig kapacitet, og er ude og få ”jord under neglene” – samtidigt med, at de faktisk tager et direkte ansvar, som aktive samfundsborgere, og gør en reel forskel for deres lokalmiljø. Denne kombination af leg, afprøvning af evner, og den klare kausalitet og feedback-loop imellem elevernes handlinger og den meget visuelle forandring (at der pludseligt er 30-60 kg mindre skrald i deres lokalområde) er designet til at give eleverne mod på og lyst til at tage ansvar og handle fremadrettet i deres liv. Endvidere træner eleverne også deres interpersonelle kommunikationsevner, og deres evne til at løse uforudsete og komplicerede udfordringer som et hold. 

Men... Hvad siger lærere egentligt om vores tilbud efter de selv har prøvet det? 

2.png
4.png
3.png
5.png
11.png

Maks.
30 elever

men...

Vi er altid klar til at finde en løsning, hvis I er flere!

Pris:
3.995 kr.

men...

Prisen afhænger selvfølgelig af hvilken type og størrelse af workshop I ønsker. Vi er desuden altid klar på at give en god intropris.

En workshop tager 3-5 timer
men...

Vi er fleksible efter jeres behov – og står altid klar til at udvikle et tilbud, der er skræddersyet jeres behov.

bottom of page